Friday, 12 August 2011

Aktiviti Luar Tabii' Blogger-blogger Jelata...

Oleh: Somad Musa

12 Ogos 2011- Jumaat

Setelah me-login ke account yahoo!, wajah Somad Musa yang sebelom ni tampan tiba-tiba bertukar menjadi biru kecipanan apabila mendapati emel yg belom dibaca dalam account tersebut mencecah 11k dalam masa 4 hari!!!

Nape tak caye kerrr??? Ingat Somad Musa tipu kerrr??? Cer tengok bukti yang di~attach kat bawah ni… 


Angkara Siapa???

Account Yahoo! Somad Musa yang sebelom ini mundur ibarat kais pagi makan pagi, kais patang makan petang kini diserang bertalu-talu dengan notification yang melaporkan aktiviti-aktiviti terkini blogger-blogger jelata yang berinteraksi sesame mereka di laman-laman facebook terkemuka seperti Kami Blogger Utagha, Kami Hardcore Blogger Kental, BLOGGER AREA(Ini tempat K.I.T.A semua yang punya), & banyak lagi…


Disitulah tempat blogger-blogger jelata mempromosi entry-entry dorang yang terkini, dan mereka amat giat dan tekun mengajak rakan-rakan blogger memfollow blog mereka… jadi tidak hairan~lah jika anda kerap kali melihat ayat sadis yang berbunyi ‘u follow my blog, I will follow u back’, ‘followlah blog saya yang meletop ini!’…. ada juga yang menggunakan taktik memancing secara luar tabii’ dengan meletakkan tajuk entri yang kontroversi seperti mat luthfi follow blog aku???, ‘rozita che wan add aku kat facebook!!!’ dan banyak lagi lah…

Okey… Somad Musa dah lenguh jari menaip… sekian dulu untuk kali ini :)

psssttttt.... jangan lupa follow ye... hehehe

15 comments:

Lissa said...

eh eh eh.ade nama kite plak kan disitu.haha. ekceli notification ni boleh edit setting la kat atas group tu. takde la terima email beriban cmni. heee

somad musa said...

ooo... budak baru nak belajar xtahu sgt bab2 ni... hehe... tenkiu-tenkiu... :)

Lissa said...

its okey. kat mana2 group pun awak boleh setting. takde la bnyak sgt notification kat email tu. hee

KiNa said...

matluthfi suka blog aku??? hahah,..macam tajuk entry aku ja,..lalala,...

lisa,...camna nk setting tu???

hamzah ian said...

kadang2 email yg penting2 pun aku tak perasan oi.. arghhhhh

Somad Musa said...

betol hamzah zain... jom change setting kat group tu...

FarihaH d'SITU dan d'SINI said...

huih..teraso den ni haaa!!! >.<

Somad Musa said...

knp farihah terasa? :)

FarihaH d'SITU dan d'SINI said...

sebab farihah lah antara pemasar2 blog itu..heh =P

Somad Musa said...

hahaha... relax arr... :)

an nyek said...

mat lutffi follow blog ak?? haha....first time dgr...bole guna nie..haha

FaKArePa!n said...

kalau banyk sgt join group, emel pon blambak la.. hehe

Somad Musa said...

baru saya tahu rupa-rupanya kita bleh change setting group kalau xnak emel masuk berduyun2

DaYaH JeLitA said...

edit je notifications tu kan senang :)

emeera asnary said...

biasa laaa kn ? nak kasi orh attract nga blog kite, kene ade cara, hik3 :)